Ουκρανία: Βομβάρδισαν κατοικίες και εμπορικό κέντρο στο Κίεβο – Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

 

 

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στους ρωσικούς βομβαρδισμούς που έπληξαν κατοικίες και εμπορικό κέντρο στη συνοικία Ποντίλσκι, αργά το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο και την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της πόλης.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, αρκετά σπίτια και εμπορικό κέντρο» χτυπήθηκαν, ανέφερε ο δήμαρχος μέσω Τέλεγκραμ. Διαβεβαίωσε ότι η πυροσβεστική επιχειρεί για να κατασβέσει μεγάλη πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του Κιέβου αναφέρθηκε σε τέσσερις νεκρούς.
Είναι αδύνατο οι πληροφορίες αυτές να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

 

Η Ρωσία έστειλε ξανά μισθοφόρους της Wagner να σκοτώσουν τον Ζελένσκι, λένε οι Ουκρανοί

Για αποστολή μισθοφόρων τρομοκρατών -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν- στην Ουκρανία με σκοπό να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον πρωθυπουργό Ντένις Σμίγκαλ καθώς και τον αξιωματούχο Αντρέι Ερμάκ κάνουν λόγο οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, ισχυρισμοί πάντως που δεν επιβεβαιώνονται από κάποιο ανεξάρτητο φορέα.

Όπως σημειώνουν, οι συγκεκριμένοι μισθοφόροι ανήκουν στην ομάδα Wagner και λαμβάνουν εντολές από τον κύκλο του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στην ανακοίνωσή της, η υπηρεσία πληροφοριών του υπουργείου Αμυνας υποστηρίζει πως «ο ίδιος ο Πούτιν διέταξε προσωπικά τη νέα αυτή επίθεση» και σημειώνει πως «όλες οι αντίστοιχες προηγούμενες απόπειρες κατέληξαν σε αποτυχία με την εξόντωση των μισθοφόρων».

Τονίζεται, δε, πως ο ουκρανικός στρατός και οι ειδικές υπηρεσίες γνωρίζουν τα σχέδια του Κρεμλίνου και έχουν προετοιμαστεί ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε τέτοια κίνηση.

πηγές:in.gr-kathimerini

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.